Ideelt set trækker vi vejret med hele vores krop. Det er vigtigt at få iltet og næret cellerne og komme af med affaldsstofferne. Det er så vigtigt, at vores generelle helbred afhænger af hvor effektiv vejrtrækningen er.
  
I Pilates træningen bruger vi vejrtrækningen aktivt. Vi udfører bevidst den vanskeligste del af øvelsen på udåndingen fordi vi på udåndingen naturligt aktiverer de muskler der skal stabilisere vores "korset".
  
Det vil ikke være hensigtsmæssigt at trække vejret dybt ned i maven når vi udfører noget der kræver vores fulde kraft. Under øvelserne træner vi derfor at ha en forbindelse mellem vores center og rygraden, så vi er stabile når vi har brug for det.   
  
Vi tilnærmer vi os en vejrtrækning der involverer hele kroppen og har retning mod rygdelen og siderne af brystkasse.
  
Arbejdet med vejrtrækningen er en meget delikat sag, og det vigtigste er da også, både fysisk og psykisk, at forholde sig uanstrengt.
  
I starten kan det virke både akavet og svært, derfor laver vi mange afspændende ting for ejrtrækningen, men når først du har fået bevidstheden ind på rygraden, vil du mærke hvor meget styrke der er at hente. Du vil lære at bruge din vejrtrækning som brændstof til motoren (kroppen). Og - :) når du kan det, så gir vi slip, og formoder at det virker for os når vi har brug for det.